Головна » 2017 » Квітень » 6 » Семінар методичного об'єднання та олімпіада 29 березня 2017 року
08:13
Семінар методичного об'єднання та олімпіада 29 березня 2017 року

29 березня 2017 року на базі Технолого-економічного коледжу Миколаївського національного аграрного університету було проведено семінар методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Миколаївської області і відбувся ІІ етап Х ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ з інформатики та комп’ютерних технологій серед студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Миколаївської області, в якому брали участь 15 студентів від 13 ВНЗ області.

В роботі семінару брали участь представники від чотирнадцяти вищих навчальних закладів міста і області. Захід було сплановано з урахуванням паралельного проведення обласної олімпіади з інформатики та комп’ютерних технологій серед студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації області.

Список учасників семінару

ВНЗ

Учасники

1

Миколаївський будівельний коледж Київського національного університету будівництва і архітектури

Круковська Віра Олександрівна – голова методичного об’єднання, голова циклової комісії;

Маламан Алла Феліксівна

2

Миколаївський коледж транспортної інфраструктури ДНУ залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна

Мироненко Ганна Олександрівна

3

Первомайський медичний коледж

Андрійченко Ольга Петрівна

4

Технолого-економічний коледж Миколаївського національного аграрного університету

Бєлова Світлана Анатоліївна

Мигович Сергій Михайлович

5

Миколаївський базовий медичний коледж

Шевчук Ольга Михайлівна

6

Миколаївський коледж культури і мистецтв

Ліпченко Юрій Олександрович

7

ДВНЗ «Миколаївський політехнічний коледж»

Костерчук Світлана Миколаївна

8

Новобузький коледж Миколаївського національного аграрного університету

Васильченко Юрій Леонідович

9

Вознесенський коледж Миколаївського національного аграрного університету

Маковей Юлія Володимирівна

10

Коледж Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського

Цимбалиста Марина Іванівна

11

Миколаївський державний коледж економіки та харчових технологій

Кореновський Геннадій Петрович

12

Миколаївський коледж бізнесу і права ВНЗ Укоопспілки «Полтавський  університет економіки і торгівлі»

Нікіфорова Наталя Володимирівна

13

КВНЗ Новобузький педагогічний коледж

Дмитрієнко Сергій Олександрович

14

Мигійський коледж Миколаївського НАУ

Корецький Микола Сергійович

 

Роботу заходу з привітальним словом відкрив директор Технолого-економічного коледжу МНАУ Рибачук Володимир Петрович, який представив присутнім свій навчальний заклад і побажав учасникам семінару та олімпіади плідної праці, творчого натхнення, гідних результатів. 

З вітальним словом виступила Коба Євгенія Олександрівна  головний спеціаліст відділу координації діяльності вищої та професійно-технічної освіти  управління по роботі з молоддю департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації. Щиро побажала учасникам олімпіади професійних досягнень, як в конкурсі, так і в подальшому  на життєвому шляху.

З вступним словом  перед колегами і учасниками виступила голова обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування  серед ВНЗ І-ІІ рівня акредитації та голова організаційного комітету - Круковська Віра Олександрівна. Підкреслила мету щорічних змагань серед студентів: розвиток комп’ютерної освіти і культури в Україні; подальше підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців; активізація творчої діяльності студентів, закріплення та поглиблення знань і вмінь, отриманих у процесі теоретичного і практичного навчання; пошук обдарованої студентської молоді та створення умов для її творчого зростання.

Вибір конкурсних варіантів завдань було прозоро проведено за допомогою програми «Онлайн-генератор випадкових чисел» в присутності всіх викладачів і студентів.

Проведенню ІІ етапу Х Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерних технологій передувала напружена підготовча робота організаційного комітету: підготовка матеріально-технічної бази, необхідної документації; формування та систематизація об’ємної бази теоретичних і практичних завдань та ін.

Склад організаційного комітету

Голова оргкомітету: Круковська В.О. – голова обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування ВНЗ І-ІІ р.а. Миколаївської області, голова циклової комісії «Інформатика та обчислювальна техніка» Миколаївського будівельного коледжу КНУБА, викладач вищої категорії.

Члени оргкомітету (викладачі Технолого-економічного коледжу МНАУ):

Мандрик Л.П. заступник директора з НР, викладач-методист, спеціаліст вищої категорії;

Бєлова С.А. завідувач технічного відділення, спеціаліст І категорії;

Чорномиз І.С. завідувач обліково-економічного відділення, спеціаліст І категорії;

Мигович С.М. спеціаліст ІІ категорії.

Було сформовано журі олімпіади та лічильна комісія з викладачів-фахівців, що представляють ВНЗ І-ІІ р.а Миколаївської області, та представників Технолого-економічного коледжу МНАУ.

Голова журі: Круковська  Віра Олександрівна

Члени журі:

  1. Маламан Алла Феліксівна
  2. Маковей Юлія Володимирівна
  3. Ліпченко Юрій Олександрович
  4. Кореновський Геннадій Петрович
  5. Костерчук Світлана Миколаївна
  6. Цимбаліста Марина Іванівна
  7. Мироненко Ганна Олександрівна
  8. Нікіфорова Наталя Володимирівна
  9. Шевчук Ольга Михайловна
  10. Андрійченко Ольга Петрівна
  11. Дмитрієнко Сергій Олександрович
  12. Васильченко Юрій Леонідович
  13. Корецький Микола Сергійович

Склад лічильної комісії:

  1. Мандрик Ліна Петрівна
  2. Бєлова Світлана Анатоліївна
  3. Чорномиз Ірина Сергіївна
  4. Мигович Сергій Михайлович

Проведення викладачами семінару і виконання студентами олімпіадних завдань  відбувалось паралельно. Необхідно відмітити чітку роботу колективу Технолого-економічного коледжу МНАУ МНАУ з планування роботи заходу та дотримання розробленої програми.

Відповідно до програми семінару доцент кафедри інформаційних систем і технологій МНАУ Нелєпова А.В. виступила з доповіддю «Тенденції електронного навчання».  До уваги присутніх була представлена презентація, яку можна переглянути за відповідним посиланням в кінці сторінки (або в каталозі файлів).

Викладачем Миговичем С.М. було докладно проаналізовано один з важливих факторів впливу на організацію освітнього процесу – використання соціальних мереж в освітньому процесі. Матеріали презентації можна переглянути за відповідним посиланням в кінці сторінки (або в каталозі файлів).

В подальшому для організації роботи по перевірці результатів виконання робіт учасників олімпіади члени журі поділилися на секції: Word (Маламан А.Ф., Ліпченко Ю.О.), Excel (Маковей Ю.В., Нікіфорова Н.В., Кореновський Г.П), Access (Цимбаліста М.І., Мигович С.М., Костерчук С.М.), теоретична частина (Васильченко Ю., Дмитрієнко С.О.).

І МІСЦЕ посів ВОЛОШИН ВІТАЛІЙ ІЛЛІЧ- студент Вознесенського коледжу МНАУ (викладач Маковей Ю.В.), який буде представляти Миколаївську область на ІІІ етапі  Х Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерних технологій серед студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації України в травні місяці в місті Нововолинська Волинської області.

ІІ МІСЦЕ посів ХАЧАТРЯН ПАВЛО - студент Миколаївського будівельного коледжу КНУБА (викладачі Маламан А.Ф. і Круковська В.О.)

ІІ МІСЦЕ посів КІЯШКО МАКСИМ - студент ДВНЗ «Миколаївський політехнічний коледж»

ІІІ МІСЦЕ посів ШУШНЯЄВ БОГДАН – студент Первомайського медичного коледжу (викладач Лавренюк С.В.)

ІІІ МІСЦЕ посів МЕЗІН ІВАН – студент КВНЗ «Новобузький педагогічний коледж»

        Рейтинг закладів за результатами оцінювання робіт студентів

       

        Загальні результати учасників олімпіади

Переможці олімпіади були урочисто нагороджені грамотами та подарунками. Викладачі методичного об’єднання щиро вітають переможців олімпіади і їх наставників та бажають успіхів кожному учаснику незалежно від рейтингу. Ви вже є переможцями!

Всі викладачі - учасники семінару - отримали сертифікати учасників обласного методоб’єднання та членів журі ІІ етапу Х Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерних технологій серед студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Миколаївської області.

Учасники семінару висловлюють подяку адміністрації і педагогічному колективу Технолого-економічного коледжу МНАУ за створені умови для плідної і цікавої роботи обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування ВНЗ І-ІІ р.а., за створені умови для чіткого проведення ІІ етапу Х Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерних технологій серед студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Миколаївської області.

Фото з проведення олімпіади

Матеріали семінару метод об’єднання

Положення про ІІ–й етап Х Всеукраїнської олімпіади

Переглядів: 392 | Додав: max-naz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar