Головна » 2019 » Грудень » 6 » Семінар методичного об’єднання 29 листопада 2019 року
18:50
Семінар методичного об’єднання 29 листопада 2019 року

29 листопада 2019 року на базі Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій було проведено семінар методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування ЗВО І-ІІ рівнів акредитації Миколаївської області, в якому приймали участь представники від дванадцяти ЗВО міста та області.

Список учасників засідання

з/п

Навчальний заклад

Прізвище ім’я по-батькові

  1.  

КВНЗ Новобузький педагогічний коледж

Предко Андрій Михайлович

  1.  

Новобузький коледж Миколаївського НАУ

Васильченко Юрій Леонідович

  1.  

Миколаївський будівельний коледж КНУБА

Круковська  Віра Олександрівна

Берко Ольга Валеріївна

  1.  

Коледж МНУ імені В.О. Сухомлинського

Литвинчук Ольга Валеріївна

  1.  

Миколаївський коледж транспортної інфраструктури Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна

Вишневська Юлія Валеріївна

Муштаєва Тетяна Володимирівна

  1.  

Миколаївський державний коледж економіки та харчових технологій

Яковлева Олена Анатоліївна

Кореновський Геннадій Петрович

  1.  

Миколаївське вище училище фізичної культури

Ніколаєва Олена Сергіївна

  1.  

Миколаївський коледж культури і мистецтв

Ліпченко Юрій Олександрович

  1.  

Миколаївський базовий медичний коледж

Міннікова Валентина Іванівна

  1.  

ДВНЗ «Миколаївський політехнічний коледж»

Піньошко Галина Іванівна

Костерчук Світлана Миколаївна

  1.  

КВНЗ Новобузький педагогічний коледж

Предко Андрій Михайлович

  1.  

Миколаївський коледж бізнесу і права ВНЗ Укоопспілки «Полтавський  університет економіки і торгівлі»

Нікіфорова Наталя Володимирівна

 

Розпочався захід сумісно з МО керівників фізичного виховання ЗВО І-ІІ р.а Миколаївської області з привітального слова директора Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій та голови Ради директорів ЗВО І-ІІ р.а Миколаївської області Олійника Анатолія Івановича. Анатолій Іванович тепло привітав учасників і докладно проаналізував зміни останніх років, які відбуваються в сфері надання освітніх послуг населенню, побажав плідної праці в вирішенні нагальних проблем методоб’єднаннь.

 

Далі проведення заходів відбувалось окремо для кожного методичного об’єднання.

Програма семінару

Відповідно програми семінару було заслухано доповідь голови циклової комісії Яковлевої Олени Анатоліївни, викладачем інформатики та комп’ютерної техніки Кореновським Геннадієм Петровичем проведено семінар-тренинг.


Для обговорення та схвалення були представлені методичні розробки викладачів Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій, Коледжу МНУ імені В.О. Сухомлинського, Новобузького коледжу Миколаївського НАУ. Матеріали виступів викладачів можна переглянути за відповідним посиланням в кінці сторінки (або в каталозі файлів). Аналогічно можна переглянути представлені на розгляд методичні розробки.

Звіт голови обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування про участь у роботі Всеукраїнського МО викладачів інформатики та комп’ютерних технологій в м. Харків 17-18.10.2019р. Круковської В.О. включав інформацію про участь та результати ІІІ етапу ХІІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки серед студентів закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації України, який відбувся  15 – 17 травня 2019 року  на базі Новокаховського приладобудівного технікуму, м. Нова Каховка, Херсонська область. В олімпіаді взяли участь представники 22 областей України та міста Київ. Від Миколаївської області брав участь студент 2-го курсу МБК КНУБА Дзундза Дмитро, який посів Х місце.

 

Студента підготували викладачі циклової комісії інженерії програмного забезпечення Маламан А.Ф. та Круковська В.О. Супроводжувала на Олімпіаду студента викладач Маламан А.Ф. Алла Феліксівна брала участь в роботи журі Олімпіади в секції з MS Office Excel, де була головою секції.

 

Також в роботі Всеукраїнського МО викладачів інформатики та комп’ютерних технологій обговорювалось започаткування  Всеукраїнської олімпіади  з  інженерної та комп’ютерної графіки серед студентів закладів фахової передвищої освіти. Як результат роботи МО - наказ МОН України № 45 /2019 від 19.11.2019 р. Про започаткування Всеукраїнської олімпіади з інженерної та комп’ютерної графіки серед студентів ЗВО І-ІІ р.а. України, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста.

 

В поточному навчальному році було видано наказ МОН України № 1414 від 13.11.2019 Про проведення Всеукраїнської олімпіади серед студентів закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку  молодшого спеціаліста. Олімпіада буде проведено в ІІІ етапи – місцевий І, обласний ІІ і всеукраїнський ІІІ.

 

ХІІІ Всеукраїнська олімпіада з інформатики та комп’ютерної техніки серед студентів закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації України в 2019-2020 році буде проведена в травні місяці 2020 року на базі Державного вищого навчального закладу «Чернівецький політехнічний коледж» в м. Чернівці.

 

В рамках обговорення порядку проведення, термінів, розробки комплектів завдань для ІІ етапу (обласного) Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки учасники семінару прийняли наступні рішення з розподілу роботи по розробці комплектів завдань для поповнення бази ІІ та ІІІ етапів ХІІІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки:

  • До 1 березня 2020 року необхідно викладачам ЗВО переслати голові методичного об’єднання Круковській В.О. в електронному вигляді розроблені варіанти завдань залежно від обраної тематики.

  • До 15 березня 2020 року голова методичного об’єднання опрацьовує надіслані комплекти та формує базу завдань ІІ етапу ХІІІ  Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки відповідно до Положення про ХІІІ Всеукраїнську олімпіаду з інформатики та комп’ютерної техніки 20119-2020 навчального року.

  • Орієнтовно 19-26 березня 2020 року відбудеться ІІ етап ХІІІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки 2019-2020 навчального року в Миколаївський області на базі Коледжу МНУ імені В.О. Сухомлинського.

Також Круковською В.О. підіймалось питання участі студентів області в відкритому ІХ Турнірі з програмування серед студентів ЗВО І-ІІ р.а., який щорічно проводиться на базі Миколаївського будівельного коледжу КНУБА.  Відповідальна за організацію та проведення заходу – циклова комісія інженерії програмного забезпечення. Орієнтовна дата проведення Турніру в поточному навчальному році – 16 квітня 2020 року.

 

Засідання відбулось в діловій і доброзичливій атмосфері. По кінцю роботи методичного об’єднання викладачі отримали сертифікати учасника семінару-тренингу для викладачів інформатики та програмування «Обробка даних в Excel з використанням надбудови Power Query».

 

Голова обласного методоб’єднання викладачів інформатики та програмування ЗВО І-ІІ р.а. Круковська В.О. висловлює подяку всім викладачам методоб’єднання, які знайшли можливість і бажання долучитись до роботи семінару, висловлює подяку всім викладачам  і адміністрації  Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій, які пішли на зустріч позаплановій пропозиції щодо проведення МО поточного року на базі їх навчального закладу та професійно і якісно виконали свої обов’язки щодо організації та проведення заходу.

 

Дякую колегам за змістовну роботу, професійне спілкування, думки та ідеї. Від щирого серця бажаю всім нам мира, здоров’я, творчого натхнення, плідної співпраці!

 

Посилання

Матеріали Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій

Матеріали Всеукраїнського МО викладачів інформатики та комп’ютерних технологій ЗВО І-ІІ р.а. в м. Харків 17-18.10.2019р.

Матеріали ІІІ етапу ХІІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки серед студентів закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації України

Матеріали Коледжу МНУ імені В.О. Сухомлинського

Звіт роботи методичного об’єднання за 2018-2019 н.р.

План роботи методичного об’єднання на 2019-2020 н.р.

Наказ МОН України № 1414 від 13.11.2019 Про проведення Всеукраїнської олімпіади серед студентів закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку  молодшого спеціаліста

Фото

Переглядів: 447 | Додав: max-naz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar