Головна » 2017 » Грудень » 5 » Семінар методичного об’єднання 9 листопада 2017 року
12:48
Семінар методичного об’єднання 9 листопада 2017 року

9 листопада 2017 року на базі Миколаївського коледжу транспортної інфраструктури ДНУ залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна було проведено семінар методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Миколаївської області, в якому приймали участь представники від одинадцяти ВНЗ міста та області.

 

Список учасників засідання

Навчальний заклад

Прізвище ім’я по-батькові

1

Комунальний вищий навчальний заклад

«Первомайський медичний коледж»

Лавренюк Сергій Валентинович

2

Технолого-економічний коледж МНАУ

Бєлова Світлана Анатоліївна

3

Миколаївський будівельний коледж КНУБА

Круковська Віра Олександрівна

4

Коледж МНУ імені В.О. Сухомлинського

Цимбалиста Марина Іванівна

5

Новобузький коледж МНАУ

Васильченко Юрій Леонідович

6

Миколаївський базовий медичний коледж

Гончарук Алевтина Филипівна

7

КВНЗ Новобузький педагогічний коледж

Дмитрієнко Сергій Олександрович

8

ДВНЗ «Миколаївський політехнічний коледж»

Піньошко Галина Іванівна

Костерчук Світлана Миколаївна

Плотнікова Ольга Григорівна

9

Миколаївський державний коледж економіки

та харчових технологій

Яковлева Олена Анатоліївна

Кореновський Геннадій Петрович

10

Миколаївський коледж бізнесу і права ВНЗ Укоопспілки

«Полтавський університет економіки і торгівлі»

Нікіфорова Наталя Володимирівна

11

Миколаївський коледж транспортної інфраструктури

Дніпропетровського національного університету

залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна

Кириченко Наталія Віталіївна

Мироненко Ганна Олександрівна

Вишневська

Викладачі циклової комісії



Розпочався захід з привітального слова директора Миколаївського коледжу транспортної інфраструктури Діданова Віктора Івановича. Віктор Іванович привітав учасників семінару, розповів про стан ситуації щодо фінансування  ВНЗ І-ІІ р.а. (переведення фінансування підготовки «молодших спеціалістів» до місцевих бюджетів) та побажав плідної праці в вирішенні нагальних проблем методоб’єднання.

 

Програма семінару

10.00-10.15

Реєстрація учасників

10.15-12.45

Відкриття роботи семінару

Привітальне слово директора Миколаївського коледжу транспортної інфраструктури Діданова В.І. д.т.н., професор, почесний працівник транспорту України.

Привітальне слово голови МО викладачів інформатики та програмування Круковської В.О.

Порядок денний

  1. Використання активних форм навчання для підвищення якості знань студентів з інформатики та обчислювальної техніки. (Вишневська Ю.В.)

  2. Упровадження активних методів навчання, спрямованих на розвиток особистості. (Мироненко Г.О.

  3. Використання інтегрованих занять для підвищення зацікавленості студентів у процесі навчання. (Кириченко Н.В.)

  4. Звіт голови обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування про участь у роботі Всеукраїнського МО викладачів інформатики та комп’ютерних технологій ВНЗ І-ІІ р.а. в м. Ужгород 25-27.10.2017р. (Круковська В.О.)

  5. Обговорення порядку проведення, термінів, розробки комплектів завдань для ІІ етапу (обласного) ХІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки (Учасники семінару)

  6. Обговорення виконавців та термінів розробки комплектів завдань для ІІІ етапу ХІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки (Учасники семінару)

  7. Різне. Підведення підсумків. (Учасники семінару)

12.45-14.00

Обмін досвідом. Від’їзд

 

 

 

Відповідно програми семінару було заслухано 4 доповіді учасників. Для обговорення та схвалення були представлені методичні розробки викладачів ДВНЗ «Миколаївський політехнічний коледж» та Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій. Матеріали виступів викладачів можна переглянути за відповідним посиланням в кінці сторінки (або в каталозі файлів). Аналогічно можна переглянути представлені на розгляд методичні розробки.

 

Доповіді:

 

Використання активних форм навчання для підвищення якості знань студентів з інформатики та обчислювальної техніки (Вишневська Ю.В.– викладач Миколаївського коледжу транспортної інфраструктури)

 

Упровадження активних методів навчання, спрямованих на розвиток особистості (Мироненко Г.О. – викладач Миколаївського коледжу транспортної інфраструктури)

 

Використання інтегрованих занять для підвищення зацікавленості студентів у процесі навчання (Кириченко Н.В. – викладач Миколаївського коледжу транспортної інфраструктури)

 

Звіт голови обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування про участь у роботі Всеукраїнського МО викладачів інформатики та комп’ютерних технологій ВНЗ І-ІІ р.а. в м. Ужгород 25-27.10.2017р. (Круковська В.О. – голова МО, викладач Миколаївського будівельного коледжу КНУБА)

 

При обговоренні питань проведення ІІ етапу ХІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки (обласного туру), який за графіком обласної Ради директорів було заплановано проводити на базі Миколаївського базового медичного коледжу, з’ясувалось (на підставі слів присутнього викладача від Миколаївського базового медичного коледжу Гончарук А.Ф.), що Миколаївський базовий медичний коледж не має можливостей приймати обласну олімпіаду в зв’язку з відсутністю персональних комп’ютерів, на яких встановлено потрібне програмне забезпечення. За положенням Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки учасники виконують завдання в офісних пакета MS Office 2010 (Word, Excel, Access), які працюють на ОС Windows. За словами представника медичного коледжу, в навчальному закладі на всіх комп’ютерах встановлено ОС Linux з відповідними прикладними пакетами, як спеціалізованого, так і загального призначення, тому коледж не має необхідної матеріально-технічної бази для проведення заходу. Представники Миколаївського коледжу транспортної інфраструктури теж говорили про те, що не можуть приймати олімпіаду з причини відсутності 15 працюючих ПК (в даному навчальному закладі операційні системи і офісні пакети відповідають вимогам проведення заходу).

 

Шляхи вирішення проблеми: на підставі графіку проведення обласних олімпіад за останні роки та списку миколаївських коледжів, що мають матеріально-технічну базу для проведення заходу, визначитись з місцем проведення обласної олімпіади в 2018 році.

 

Таблиця - Проведення обласних олімпіад за останні п’ять роки

Рік проведення

ВНЗ

2013

ДВНЗ «Миколаївський політехнічний коледж»

2014

Миколаївський будівельний коледж КНУБА

2015

Коледж МНУ імені В.О. Сухомлинського

2016

Миколаївський державний коледж економіки та харчових технологій

2017

Технолого-економічний коледж МНАУ

 

Попереднє рішення МО викладачів інформатики та програмування – в 2018 році провести обласну олімпіаду в ДВНЗ «Миколаївський політехнічний коледж», а далі по списку вищенаведеної таблиці.

Остаточне рішення щодо місця і термінів проведення заходу залишається за Головою обласної ради директорів.

 

Учасники семінару прийняли активну участь в обговоренні та прийняті рішень з розподілу роботи по розробці комплектів завдань для поповнення бази ІІ та ІІІ етапів ХІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки.

 

Було прийнято рішення по строкам виконання підготовчої роботи та проведенню обласного етапу ХІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки:

До 1 березня 2018 року необхідно викладачам ВНЗ переслати голові методичного об’єднання Круковській В.О. в електронному вигляді розроблені варіанти завдань залежно від обраної тематики.

До 15 березня 2018 року голова методичного об’єднання опрацьовує надіслані комплекти та формує базу завдань ІІ етапу ХІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки відповідно до Положення про ХІ Всеукраїнську олімпіаду з інформатики та комп’ютерної техніки 2017-2018 навчального року.

Орієнтовно 22 або 29 березня 2018 року відбудеться ІІ етап ХІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки 2017-2018 навчального року в Миколаївський області на базі ДВНЗ «Миколаївський політехнічний коледж».

 

Також Круковською В.О. підіймалось питання участі студентів області в відкритому VIІ Турнірі з програмування серед студентів ВНЗ І-ІІ р.а., який щорічно проводиться на базі Миколаївського будівельного коледжу КНУБА. Відповідальна за організацію та проведення заходу – циклова комісія «Інформатика та ОТ». Орієнтовна дата проведення Турніру в поточному навчальному році – 18 квітня 2018 року.

 

В цілому засідання пройшло в діловій і доброзичливій атмосфері.

 

Голова обласного методоб’єднання викладачів інформатики та програмування ВНЗ І-ІІ р.а. Круковська В.О. висловлює подяку всім викладачам методоб’єднання, які знайшли можливість і бажання долучитись до роботи семінару, незважаючи на складні матеріальні умови, висловлює подяку всім викладачам і адміністрації Миколаївського коледжу транспортної інфраструктури, які професійно виконали свої обов’язки щодо організації та проведення заходу.

 

Дякую колегам за змістовну роботу, професійне спілкування, думки та ідеї. Від щирого серця бажаю всім нам здоров’я, творчого натхнення, плідної співпраці!

 

Матеріали Миколаївського коледжу транспортної інфраструктури МО від 09.11.2017р

Звіт голови обласного МО про участь у роботі Всеукраїнського МО викладачів інформатики та комп’ютерних технологій ВНЗ І-ІІ р.а. в м. Ужгород 25-27.10.2017р.

Матеріали Всеукраїнського МО викладачів інформатики та комп’ютерних технологій ВНЗ І-ІІ р.а. в м. Ужгород 25-27.10.2017р.

Фото семінару

Переглядів: 383 | Додав: max-naz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar