Головна » 2015 » Липень » 3 » VIII Всеукраїнська олімпіада з інформатики та КТ
08:43
VIII Всеукраїнська олімпіада з інформатики та КТ

21-23 травня 2015 року в місті Одеса відбувся ІІІ етап VIII Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки серед студентів ВНЗ І-ІІ рівні акредитації України. Олімпіада проходила на базі Одеського технічного коледжу Одеської національної академії харчових технологій.

Положення, доповнення к положенню з анкетою учасника розміщені на сайті Спілки  голів Рад директорів ВНЗ І-П р.а. України (http://spylka.com.ua).

Проведенню олімпіади передувала напружена організаційна і методична робота як організаційного комітету олімпіади, так і викладачів обласних методичних об’єднань. Відповідно доповнення до положення про проведення VІІІ Всеукраїнської олімпіади з КТ серед студентів ВНЗ І-ІІ р.а у 2015 році для поповнення бази завдань  головам обласних методичних об’єднань викладачів інформатики та комп’ютерної техніки  необхідно було до 20 квітня 2015 року надіслати  не менше двох комплектів завдань, кожний із яких повинен  містити теоретичну та практичну частини. Вміст завдань  повинен відповідати олімпіадному рівню:

Теоретична частина (30 хвилин) містить тестові завдання з наступних тем:

  1. Архітектура ПК;
  2. Операційна система WINDOWS, консольний режим;
  3. Архівація даних;
  4. Віруси та антивірусні програми;
  5. Комп’ютерні мережі.

Практична частина розробляється на базі пакету MICROSOFT OFFICE 2010  (2 години 30  хвилин) та складається з наступних пакетів: WORD,  EXCEL,  ACCESS. Максимальний час виконання одного завдання – 50 хвилин.

Відповідальність за розробку завдань взяли на себе викладачі Миколаївського будівельного коледжу КНУБА (по 2 комплекти завдань):

  1. Круковська Віра Олександрівна (Практичне завдання для виконання в MS Access)
  2. Маламан Алла Феліксівна (Практичне завдання для виконання в MS Word, Excel)
  3. Маламан Руслан Миколайович (Практичне завдання для виконання в MS Word)
  4. Цимбал Наталія Олексіївна (Тестові завдання)

Практичні завдання мають критерії оцінювання результатів (максимальна сумарна кількість – 20 балів), тестові – з позначенням правильних відповідей.

Комплекти завдань можна переглянути тут.

За результатами ІІ етапу VIII Всеукраїнської олімпіади з інформатики та КТ Миколаївську область на рівні України представляв студент ІІ курсу Миколаївського будівельного коледжу Трухов Артем. Супроводжувала учасника - викладач МБК КНУБА Круковська Віра Олександрівна, яка приймала участь в роботі журі олімпіади по перевірці виконаних завдань (секція Access).

В олімпіаді приймали участь 20 учасників від 20 областей України.

За результатами оцінювання олімпіади студент Трухов А.С. посів 11 місце. Звіт по проведенню VIII Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки 2015 р. розташовано на сайті Спілки рад директорів ([Електронний ресурс] - Режим доступу: http://spylka.com.ua/konkursi-olimpiadi/). Або з нашого сайту тут.

Програма олімпіади

 

Як видно з представленого плану, графік роботи олімпіади був щільним (особливо 22 травня), але організатори олімпіади зуміли створити умови не тільки для роботи – екскурсії по місту та відвідування широковідомого за межами України Одеського оперного театру залишили у всіх присутніх незабутні враження. Тепла сонячна погода також сприяла гарному настрою.

22 травня було дуже напруженим як для учасників, так і членів журі. Різниця в оцінюванні результатів часто складала  кілька десятих балу. Так, наприклад, Трухов Артем, відстав від 10 місця на 0.4 балу. Безумовно, отриманий рейтинг для нашої області залишає бажати кращого, але це дає мотивацію для подальшої роботи в наступному навчальному році.

На рівні МОН Спілки директорів ВНЗ І-ІІ р.а. України було відзначено:

  • Студента Артема Трухова - дипломом за участь у VIII Всеукраїнській олімпіади з інформатики та КТ серед студентів ВНЗ І-ІІ р.а. України.
  • Викладача Маламан Аллу Феліксівну - грамотою за підготовку студента Трухова А. до участі VIII Всеукраїнської олімпіади з інформатики та КТ серед студентів ВНЗ І-ІІ р.а. України.

Викладача Круковську Віру Олександрівну було відзначено подякою за активну участь у роботі VIII Всеукраїнської олімпіади з інформатики та КТ серед студентів ВНЗ І-ІІ р.а. України.

Переглядів: 419 | Додав: max-naz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar