Головна » 2016 » Грудень » 6 » Всеукраїнське методичне об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерних технологій ВНЗ I–II рівнів акредитації України
14:02
Всеукраїнське методичне об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерних технологій ВНЗ I–II рівнів акредитації України

30.11-02.12 2016 року на базі Державного вищого навчального закладу «Чернівецький політехнічний коледж» відбулося засідання Всеукраїнського методичного об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерних технологій ВНЗ I–II рівнів акредитації України, в якому приймала участь голова методичного об’єднання викладачів інформатики та програмування ВНЗ І-ІІ рівня акредитації Миколаївської області Круковська Віра Олександрівна – голова циклової комісії напряму 0501 «Інформатика та обчислювальна техніка» МБК КНУБА.

Розпочався захід з вітального слова директора Чернівецького політехнічного коледжу Людмили Іванівни Фесік, в якому вона розповіла про історичне минуле і сучасні здобутки навального закладу. Також, зі вступним словом до керівників обласних методичних об’єднань викладачів інформатики та комп’ютерних технологій звернувся методист Ради директорів Микола Степанович Семенюк. Відкрила засідання голова Всеукраїнського методичного об’єднання, завідувач відділенням комп’ютерної та програмної інженерії Херсонського політехнічного коледжу Одеського національного політехнічного університету, кандидат технічних наук Віра Дмитрівна Яковенко.

У порядку денному першого засідання були розглянуті наступні питання: повідомлення про окремі нормативні документи Спілки обласних рад директорів ВНЗ I–II р. а. України; інформування про загальні положення, цілі, завдання, функції, основні форми роботи методоб’єднання та схвалення Положення Всеукраїнського методичного об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерних технологій.

Після завершення роботи першого засідання Віра Дмитрівна наголосила на тому, що дане методичне об’єднання створено з метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, обміну досвідом, а також – заради встановлення професійних взаємозв’язків між навчальними закладами. Далі розпочалася робота другого засідання, на якому висвітлювалися питання: інформування про історію створення й проведення Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерних технологій; підведення підсумків ІХ Всеукраїнської олімпіади та підготовка до проведення наступної олімпіади, яку заплановано провести 17-19 травня 2017 року на базі Державного вищого навчального закладу «Нововолинський електромеханічний коледж» (Волинська область). Також, на засіданні прозвучала пропозиція щодо проведення в найближчому майбутньому олімпіади з комп’ютерної графіки. Крім того, всі присутні представники коледжів і технікумів з усіх куточків нашої держави мали змогу ознайомитися з матеріально-технічною та методичною базою Чернівецького політехнічного коледжу. Завершилося засідання Всеукраїнського методичного об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерних технологій підведення підсумків і плануванням роботи на новий календарний рік.

Під час роботи Всеукраїнського методичного об’єднання були організовані та проведені екскурсії по місту Чернівці, в Державний історико-архітектурний заповідник «Хотинська фортеця» (одне з семи чудес України) та Кам’янець-Подільську фортецю, а також відбулось знайомство з Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича (29 червня 2011 р. 35-та сесія комітету Світової спадщини ЮНЕСКО прийняла рішення про включення до списку Світової культурної спадщини центрального корпусу університету – колишньої резиденції митрополитів Буковини і Далмації).

 

Переглянути фотографії 

Переглядів: 209 | Додав: max-naz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar